Bookcrossing

on harrastus, jossa kirjojen ei anneta unohtua hyllyyn, vaan ne lähetetään maailmalle etsimään uusia lukijoita. Aloitin harrastuksen kun ihan sattumalta löysin kirjan ja innostuin asiasta. On jännittävää, kun ei yhtään tiedä, mistä päin seuraava nappausilmoitus tulee. Muutamia kirjoistani on päätynyt jopa ulkomaille.

Olen ihan hiljattain aloittanut kirjojen tuunaamisen, joka tarkoittaa kansipaperittomien opusten päällystämistä hieman scrapbooking- tai ATC-tapaan oman visuaalisen makunsa mukaisilla kuvilla. Nämä ensimmäiset yritelmäni ovat hieman "kökköjä", niin kuin eräs vanha kaverini sanoisi, mutta laitan ne tänne kuitenkin kaikkien iloksi ja suruksi... :)


MACLEAN: KAAPPAUS SAN FRANCISCOSSA

Kaikkien aikojen ensimmäinen tuunaukseni, jännitysromaaniin.

1386455.jpg

CHRISTIE: NEITI MARPLEN VIIMEINEN JUTTU

Tämä on toinen järjestyksessä hapuilevista ensituunauksistani. Kirja oli itsessään taattua Christie-laatua, vaikkakin alussa oli yliluonnollisia vivahteita. Suosittelen!


1386459.jpg

MACLEAN: KUOLONHYPPY

En ole lukenut itse kirjaa, (jonka muuten ostin 50 sentillä kirpputorilta), mutta kyseessä on sirkusmaailmaan liittyvä vakoilujännäri, joten ajattelin telttakangasmaisen raidoituksen sopivan kylmäkatseisen agentin seuraksi. ;)


1386469.jpg

GARDNER: TEHTÄVÄ SUOMESSA JAMES BOND


Tällä maapallolla näkyy Suomikin. Löydätkö?
Postimerkki täydentää kokonaisuuden.


1386478.jpg

VIKSTEN: RUNO JA TULKINTA

Kansi oli sen-itsen-ruskea, ja siinä oli epämääräinen abstrakti kuvio. Mielestäni kirja ei houkutellut nappauksiin (catcheihin), joten päätin tuunata siihen seesteisen tajunnanvirtanäkymän.

1386476.jpg